Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Fujifilm X-T3 + 18-55/2,8-4 Silver+ Cashback 1000kr

Art.nr 40920648
Pris16 990
Ej i lager
Produktfråga

Vad vill du veta om Fujifilm X-T3 + 18-55/2,8-4 Silver+ Cashback 1000kr?

Skicka

Beskrivning

Registrera ditt köp av Fujifilm X-T3 på Fujifilm hemsida och få 1000kr tillbaka.

Kampanjen gäller 20211101 - 20220331

 

Fjärde generationens X-serie
 
2011 lanserades den första kameran i X-serien, FUJIFILM X100 och 2012 kom FUJIFILM X-Pro1, den första modellen med EXR Processor Pro och bildsensorn X-Trans CMOS som med sitt unika färgfilter baserat på Fujifilms samlade erfarenheter inom fotografi effektivt minimerar oönskad information utan att använda ett optiskt lågpassfilter. 2014 kom sedan X-Trans CMOS II (X-T1) och 2016 X-Trans CMOS III (X-Pro2, X-T2). Under dessa tre generationsskiften har prestanda och funktioner ständigt förbättrats vilket resulterat i snabbare och mer avancerade kameror med högre bildkvalitet både för stillbild och video.
Med FUJIFILM X-T3 tar vi X-serien till nästa nivå tack vare den helt nyutvecklade bakbelysta bildsensorn X-Trans CMOS 4 och den tre gånger snabbare processorn X-Processor 4. X-seriens fjärde generation får ännu högre bildkvalitet, snabbare och mer exakt autofokus, förbättrad spårning och seriebildstagning samt videoinspelning i 4K/60P 10 bit till SD-kort för att möta kraven från professionella fotografer både inom stillbild och video.
 


X-Trans CMOS 4 & X-Processor 4
Nyutvecklade bildsensorn X-Trans CMOS 4 får en högre upplösning jämfört med tidigare generationer på 26,1 megapixel och blir den första i X-serien med bakbelyst struktur för ännu högre bildkvalitet och förbättrad prestanda under sämre ljusförhållanden. X-Trans CMOS 4 använder som tidigare generationer ett unikt färgfilter för att kontrollera moire och felaktiga färger, utan optiskt lågpassfilter. Nytt bas-ISO är 160, vilket t.ex. är användbart vid fotografering med stor bländaröppning i dagsljus.
X-Trans CMOS 4 har fyra gånger fler fasdetekterande pixlar (2,16M) jämfört med FUJIFILM X-T2 och täcker nu hela bildsensorn. Tillsammans med en förbättrad algoritm och 1.5 gånger högre bearbetningshastighet gör den kamerans autofokus snabbare och mer effektiv vid spårning av rörliga motiv och vid fotografering under sämre ljusförhållanden (ner till -3 EV). Funktionerna för ansikts- och ögonavkänning har också förbättrats avsevärt, särskilt vid porträttfotografering som innehåller rörelse och kontinuerlig autofokus. Ansikts- och ögonavkänning AF är också tillgänglig under videoinspelning.
Med X-Processor 4 blir det också möjligt att justera Fujifilms omtyckta monokroma filmsimuleringslägen i varmare eller kallare ton, dessutom har funktionen ”Color Chrome” lagts till för att kunna återge intensiva och mättade färger med ett djupare och mer nyanserat uttryck, en funktion som bara varit tillgänglig i mellanformats kameran FUJIFILM GFX 50S tidigare.

 


Högupplöst sökare och snabbare seriebildstagning
X-T3 har en högupplöst elektronisk sökare på 3,69 megapixel med hög förstoringsgrad (0,75x), en fördröjning på endast 0,005 s och en uppdateringsfrekvens på 100 bilder/s. Sökaren har också fått högre ljusstyrka jämfört med X-T2 och den tid det tar för kameran att växla mellan LCD och sökare har förkortats från 0,4s till 0,15s. För att förenkla manuell fokusering har också funktionen digitalt mikroprisma tillkommit som återger känslan av att fokusera med en analog spegelreflexkamera.
Kameran kan ta seriebildstagning i upp till 11 bilder/s med mekanisk slutare och med det nya läget ”sportsökare” blir det enklare att fånga snabba motiv. Med sportsökare påslaget visas en markering i sökaren/LCD-skärmen motsvarande 16,6 megapixel så att fotografen även kan ha uppsikt över objekt som befinner sig utanför sin bildkomposition. Sportsökare läget fungerar med slutarvalen mekanisk och elektronisk första ridå med förkortad blackout tid mellan varje bild.
När X-T3 är inställd på elektronisk slutare kan kameran ta upp till 20 bilder/sekund (30 bilder/s med 1,25x crop, 16,6 megapixel) med kontinuerlig AF/AE-mätning utan blackout och fördröjning. Vid användning av elektronisk slutare har även rolling shutter-effekten reducerats tack vare snabbare sensor och processor. X-T3 har också den nya funktionen "Pre-Shoot" - där kameran börjar buffra bilder så fort avtryckaren trycks ner halvvägs vilket eliminerar risken att missa ögonblick som orsakats av tidfördröjningen tills avtryckaren är helt nedtryckt och bilden tas.
 
Förbättrad hantering och ett nytt batterigrepp
FUJIFILM X-T3 ärver mycket av hanteringen och design från sin föregångare X-T2 med flera rejäla och intuitiva reglage för bl.a. slutartid, ISO, exponeringskompensation och joystick för styrning av AF-punkt. Kamerahuset finns i både svart och silver, där silver-versionen har en mer klassisk nyans jämfört med graphite silver (X-T1 och X-T2), mer lik de andra modellerna i X-serien. Kamerans dioptrijustering för sökaren har blivit låsbar för att förhindra oavsiktliga justeringar. Den bakre LCD-skärmen har högre kontrast, bättre betraktningsvinkel och förbättrad pekskärm jämfört med tidigare modeller. Samtliga anslutningar för video så som hörlursuttag, HDMI och mikrofon finns placerade på vänster sida av kameran där skyddsluckan går att ta av om kameran t.ex. monteras på en video-rig/cage. X-T3 har fått en USB-C anslutning med möjlighet att koppla till en extern powerbank som ger förlängd driftstid för stillbild och video. Kamerahuset går att komplettera med batterigreppet VG-XT3 med plats för två batterier vilket utökar antalet bilder till 1100. Greppet fungerar även som en dubbelladdare tillsammans med den medföljande nätdelen och laddar då upp två batterier på två timmar. Till skillnad från tidigare modell kan kameran växla mellan batterier i greppet utan att avbryta inspelning.
 
 

 
Videoinspelning i 4K 60P 10bit till SD-kort
Nya FUJIFILM X-T3 har en mycket imponerade videoprestanda med möjlighet att spela in 4K/60P med 4:2:0 10bit internt till SD-kortet. Det är dessutom möjligt att samtidigt spela in 4K/60P med 4:2:2 10bit till en extern inspelnings-enhet över HDMI. Kameran har stöd för två videoformat, dels H.264 / MPEG-4 AVC precis som i tidigare modeller men nu också H.265 / HEVC som har en effektivare kompression. Det går också att välja mellan två olika komprimeringsalternativ, ALL-intra (upp till 4K 30P) och Long GOP. Vid användning av ALL-intra spelas video in med en bitrate på 400Mbps. X-T3 spelar in video med 10 bitars färgdjup och skillnaden är enorm med 64 gånger mer färginformation jämfört med tidigare 8 bit. Detta i kombination med DR400 (utökat dynamiskt omfång) ger ett dynamiskt omfång på ca 12 steg, med mjuka tonövergångar i t.ex. landskapsvyer. Filmsimuleringen ETERNA som snabbt har blivit populär bland videofotografer sedan introduktionen i FUJIFILM X-H1 finns givetvis också tillgänglig i X-T3. Filmsimuleringen är baserad på den analoga filmen ETERNA som länge varit populär inom filmfoto. ETERNA ger en cinematisk stil med stort tonomfång i skuggorna samt lägre kontrast och färgmättnad.
 
Tack vare dubbelt så snabb utläsning i X-Trans CMOS 4 jämfört med tidigare bildsensorer minskar uppkomsten av ’’rolling shutter’’ vid videofilmning. Detta är speciellt synbart vid uppspelning av motiv i hastig rörelse. Kameran har också blivit effektivare på att identifiera och reducera brus (ca. 2 steg) med ’’4K interframe brusreducering’’ där de intilliggande bilderna används för att minska det digitala bruset. För att möta efterfrågan från videofotografer har bas-ISO sänkts från ISO 800 till 640 i läget för F-Log och DR400.
I slutet av 2018 kommer även en uppdatering av mjukvaran med stöd för inspelning i Hybrid Log Gamma (HLG) som följer den internationella standarden ITU-BT.2100.

Tillgänglig: Slutet av september 2018
 

Funktioner
•Bakbelyst 26.1 megapixel APS-C X-Trans CMOS 4 sensor utan optiskt lågpassfilter
•X-Processor 4 med tre gånger högre bearbetningshastighet jämfört med tidigare generation
•Autofokus med 2.16 miljoner fasdetekterande pixlar som täcker hela bildytan
•Valbara AF-punkter: 117. Expanderbart upp till 425 AF-punkter för ännu högre noggrannhet.
•Snabbare och känsligare autofokus, motivföljande AF med fem specialanpassade program plus ett personligt customläge
•Serietagning med 11 bilder/s med mekanisk slutare och 20 bilder/s med elektronisk slutare
•Känslighetsområde från ISO 160 till 12 800, kan utökas ända upp till ISO 51 200
•Vädertätat kamerahus i magnesiumlegering
•Rejäla och intuitiva reglage, bl.a. joystick för styrning av AF-punkt
•Pekkänslig 3-tums LCD-skärm med 1 040 000-punkters upplösning, vinklingsbar i tre riktningar
•Elektronisk sökare med 3 690 000 punkters upplösning, 0,75x förstoring och jämn bild med minimal "blackout" vid serietagning
•Dubbla minneskortplatser (SD/SDHC/SDXC), båda med stöd för UHS-II (Ultra High Speed Class 2)
•Fujifilms omtyckta filmsimuleringslägen (16st), fungerar både vid fotografering och videoinspelning
•Funktionen ”Color Chrome” återger intensiva och mättade färger med ett djupare och mer nyanserat uttryck.
•Flimmerreducering som ger jämnare exponering vid t.ex. inomhusfotografering med lysrörsbelysning.
•Videoinspelning i DCI eller UHD 4K / 60P 4: 2: 0 10bit internt till SD-kort samt DCI eller UHD 4K / 60P 4: 2: 2 10bit till inspelnings-enhet över HDMI
•Full-HD höghastighetsvideo upp till 120p med högkvalitet och autofocus (200Mbp/s)
•Videoformat: H.264 / MPEG-4 AVC och H.265 / HEVC
•Videokomprimering: ALL-intra (upp till 4K 30P) och Long GOP
•Videoinspelning i upp till 400Mbp/s med ALL-intra
•Inställning för dynamiskt omfång i videoläge – DR100% till DR400% (400% motsvarar ca. 12 steg)
•Eterna filmsimulering med cinematisk stil - stort tonomfång med dämpad kontrast och färgmättnad
•HDMI-utgång med möjlighet att skicka ut okomprimerad videosignal
•F-Log färggraderingsprofil för video (inspelning till minneskort eller HDMI-utgång)
•I slutet av 2018 kommer även en uppdatering av mjukvaran med stöd för inspelning i Hybrid Log Gamma (HLG)
•Mikrofoningång (3.5 mm) och hörlursutgång
•Wi-Fi för trådlös bildöverföring och Bluetooth för ständig, strömsnål uppkoppling till telefon/surfplatta. Möjlighet att fjärrstyra kameran med appen FUJIFILM Camera Remote
 
 
 
Tillbehör
•Batterigrepp VG-XT3 med plats för två batterier, utökar antalet bilder till 1100 och fungerar även som dubbelladdare tillsammans med den medföljande nätdelen.
•Halvfodral i läder BLC-XT3
•Handgrepp MHG-XT3 med snabbfäste för arca swiss stativhuvud
•Fyra tillbehörsblixtar; EF-X500, EF-X20, EF-20 och EF-42
•Fjärrutlösare RR-100 (2,5mm)
•CVR-XT3 – Kit med reservlock för kamerans anslutningar
•Stereomikrofon MIC-ST1
•Extra batteri NP-W126S

 

Läs mer ...Stäng
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan